perjantai 15. maaliskuuta 2013

Kusiaisen pissaa pittää nuolasta


Me saajaa harvon jäätelyä, ja sitteku saajaa son nii hyyvvää, että me nuollaa lautasekki iha puhtaiksi. Se hetki oo semmone, että hengitystä pittää vähä pijättää. Jäätelö on melekee syöty, jälijellä on vähäse kuitenki ja se vähäsen on nii vähäsee, ettei sitä pysty etes lusikalla rappaamaa alakaa. Sen pystyy vaa nuolemalla saamaa suuhuusa ja niimme nuollaa aina jäätelöt lautasilta ja joskus parraimmat kiisselikki. Sej jäläkee ne lautaset vois vaikka pistää heti kaappii pinnoo, mutta tietenki ne pittää aina oikiasti tiskata.

Talavella mun kieli nuolasee vängällä haravakonnee piikkiä, mutta sei oo yhtää mukavaa. Kieli tarttuuki kiinni punasee rautaa ja pikkuse aikaa hätä puskia mielee, ku eihää siitä pääsekkää mihinkää karkuu. Jollaki iliveellä mää aina silti saa seng kiele repästyä irrallee. Sitte suusa maistuu vertaa ja kieli muuttuu turtaksi ja moo iha varma, että siitä jää palanee see raua pinnalle.

Kesällä on helepointa nuolasta kusiaisen pissaa ja sitä kyllä löytyy usiasti. Ensinnä hajetaa ojallaijasta pajuuoksia ja revitää niistä kuoret sormilla ja hampailla. Paju on kuoren alla vaaliaa ja siliää ja luikasta. Sen kaas mennää kusiaisten pesälle ja pistetää se oksa siihen pesän päälle niinku onki pannaa vettee. Pijetää käjesä kiinni toisesta päästä ja ootetaa.

Meillei oo vettä ku vähäsee ojisa nii me ongitaa kusiaistee pissaa pitkii kessää.
Kusiaiset hätävyy ja alakaa juoksee oksaa pitkii eestakasi ja häjisää ne pissaaki meijää oksille. Sitä me justiisa siinä ootetaanki. Rykin päästä me nostetaa ne oksat poijes, tiputetaa kusiaiset oksilta takasi pessää ja nuolastaa oksasta tarkasti kaikki kusiaistenpissat.

Sem maku vähä nipistää suusa mutta maistuu hirviää hyvältä. Erilaiselta ku makiat mariat ja toisellaiselta ku karviaiset. Son kuulema semmosta, että pittää tervennä. Mullei ookkaa muita tauteja ku vesirokko, vihurirokko, tuhkarokko, umpisuoli ja se, että mää pissa housuu keskikoulu alakuu asti.

7 kommenttia:

  1. Ihan on ollu samat vinkeet sinulla ku ol minullakkii lapsena. Kusiaisen pissa ol, etennii kevväälä, tosi herkkua ja himottavvoo. Liekö ollu jonkin asteista vitamiinin puutosta.

    VastaaPoista
  2. Kuulostaapa mukavalta, että muitakin lapsia on näin lääkitty ja että tapa on tuttuja muillekki entisille tenaville. Kiitos kommentista, Savommualtako sää oot?

    VastaaPoista
  3. Savostapa hyvinnii ja myöhän tunnetaan toisemme vaikka er puolila Suomen muata asutaankii. Valamossa tavattiin yhellä kurssila. Et varmaan vielä tunnista, mutta jos sanon että oon facebookissa se joka kommentoip sinua ussein, nimikirjaimet on S-L S.

    VastaaPoista
  4. No hyvän tähen, tottahan toki muistan sinut, en heti hoksannut sun nimilyhennettä! Kiva, että jäätiin ystäviksi Valamosta.

    VastaaPoista
  5. Tuo nimi on minun blogi-osoitteestani. Ei näköjään sitä klikkaamalla pääsekään suoraan siihen. Osoite on http://sikkris.vuodatus.net
    Monta vuotta olen kirjoitellut sinne sitä sun tätä ja kuviakin laittanut, mutta nyt oli hämminkiä ja uudistuksia vuodatuksessa ja kaikki kuvat ovat hävinneet tyystin. Onneksi ei tekstit.

    VastaaPoista
  6. Tuo se oli kauhiaa ko jäi kielestä kiinni. Mää muistam vieläki mille se pakkasen purema rauta haisi noka eesä. Tämä läheine kohtaaminen tapahtu kuus vuotiaana Lehemustiellä mattotelinee kanssa. Irtirepimine pelotti kauhiasti vaa ei siihe voinu talavehtimaa jääjä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Justiisa. Se tunne ku tajuaa etton tosi kysseesä ja pittää ihte nykästä ihteesä pinteestä!

      Poista