perjantai 30. elokuuta 2013

Malakamo opettaa ruotsiaki

Ku mun äiti istuu koulusa samasa luokasa ku määki ekaluokkaa kolomekytäluvulla sillon nii viisas opettaja, että se vie ne sienee Säilynperälle. Se pistää ne tuomaa kaikki sienet koululle ja opettelemaa ne tarkasti. Mu äiti oppii kehenäsienenki, eikä sitä kovimmoni tunnekkaa, vaikka soo yks kaikkei parraimmista sienistä.

Äiti vie sitte muukki sienee ku mää kasva ja mää vie sitte munki tytö sienee ku se kasvaa.

Malakamo Ainolla on iso ja tarkka ja selevä käsiala. Se opettaa meijä luokkalaisille kirijotusta ja lukemista nii hyvästi, että jokkaine oppii. Joskus ku mää kerkiä lukia tarpeeksi, se hakkee luoka perältä aikuste kirijoja, mutta nolliia vaikioita. Mää ellue niitä aikusenakaa.

Alaluokasa on ykkösluokkalaiset akkunoitte puolella ja toisluokkalaiset keskiluoka oviem puolella. Ku moon toisella luokalla Malakamo alakaa opettaa mulle ruotsia. Mää opettele kansakouluu seuraavilla luokilla samasta kirijasta ruotsia aina alusta sammaa kohtaa. Mää en käsitä, miksei me mennä etteempäij, vaa aina kerrataa sammma. Emmää hoksaa aatella, ettei ne opettajat vissii ossaa see enempää. Mää sellaa sallaa kirijaa kotona ja selevitä pikku hilijaa, mitä siinä sanotaa. Soo jännää ja mää ala rakastaa vierasmaalaisia kieliä.

2 kommenttia:

  1. Voi Leila, että ne nämä sinun blogikirijoitukset on kyllä joka perjantain pelastus ! Kiitos niistä !
    Niin omin silimin voin kuvitella eka-ja tokaluokkalaiset Isokosken punasessa koulussa ja Malkamon Ainon opettamassa. Oon itekki "nuorena tyttönä" pitäny Jylhän Hellevin kanssa seurakunnan kerhoja Isokosken koululla ja syksyn pimiöillä siellä oli kyllä kiva olla lasten kanssa piilosta. Ite kun kävin ala-asteen Vähäkankaan koululla niin Isokosken koulu tuntui paljon jännittävämmältä kun se oli niin suuri ja vanha.
    Mukavaa syksyn jatkoa ! terveisin Päivi Taskinen os. Nurkkala :-)

    VastaaPoista